Luc Bomans

Thuis

Biografie Mark Willems

Mark is geboren 21 december 1947 in Gent.

Hij studeerde af aan de toneelafdeling van het conservatorium van Gent.

Hij was gedurende 20 jaar vast verbonden aan het NTG en speelde een opmerkelijke rol naast Jan Decleir in de film 'Mira'.

Sinds 1993 is Mark freelance acteur.

Mark is er al van bij het prille Thuis-begin bij, maar heeft er nog lang niet genoeg van.

Hij heeft tevens nog in de volgende producties geacteerd:

Film/SerieCharacterJaartal
MiraTreute1971
De Loteling  1973
Tim  1975
De ploeg en de sterrenLt. Langon1975
Het recht van de sterksteGendarm1975
Mijnheer gaat op jachtVolterre1976 
Het gezin van PaemelMasco1978
De leraarskamerDini1991
JungleboekShere Kahn1992
Langs de kade / Diamant  1993
Het parkBookmaker1994
De kotmadam / Arm schaapFilip1992
De kotmadam / EmileMijnheer Emile1995
Een jaloerse koe  1997
HeterdaadJos Tanghe1998
Windkracht 10 / StormschadeFrans1996
Windkracht 10 / AirshowFrans1997
Tunnel  1997
Flikken / DoodrijderLefevre1999

Biografie Luc Bomans

Luc is de jongste zoon van Florke en Staf Bomans. Hij heeft één broer, Frank.
Luc was in z'n jeugd verliefd op Rosa. Maar zij was niet goed genoeg voor Florke en Staf, dus zagen ze elkaar stiekem. Tot Frank hen een keer samen zag en alles thuis verklikte. Het huis was te klein.
Door een misverstand, waar Frank ook nog voor iets tussen zat, dacht Luc dat Rosa het met iemand anders had. Mede hierdoor en doordat hij het thuis ook niet meer uithield, is hij naar Amerika vertrokken. Rosa was ontroostbaar en Frank heeft daar misbruik van gemaakt. Gevolg: Peggy.

In Amerika heeft Luc verschillende baantjes gehad en is uiteindelijk een praline zaak begonnen. Dit liep zo goed dat hij moest uitbreiden. Hij had een verhouding met een zekere Florence. Maar toen hij doorkreeg dat zij en zijn nieuwe zakenpartner achter z'n rug om een verhouding met elkaar hadden, was voor hem de maat vol. Na 18 jaar keerde hij terug naar België.

Luc en Rosa vonden elkaar terug en hij woonde zo'n 2 jaar bij haar in haar kapsalon. Hij ging werken bij Sanitair Vercammen waar Leontien de baas was. Zij zette haar zinnen op Luc en uiteindelijk heeft ze Rosa en hem uit elkaar kunnen krijgen. Samen gingen ze Sanitair Vercammen leidden.

Luc raakte passioneel verliefd op Simonne die getrouwd was met z'n broer Frank en heeft een tijdje met haar samengewoond. Toen Simonne opnieuw voor Frank koos, bleef hij haar lastig vallen en verkrachtte hij haar.
Frank kwam er achter en hij ging op zoek naar Luc. Er volgde een gevecht, waarbij Simonne tussen beide probeerde te komen. Frank duwde haar weg en ze viel tegen de hoek van de tafel. Ze lijdde tijdelijk aan geheugenverlies, maar uiteindelijk diende ze een klacht tegen Luc in omdat die haar verkracht had.
Uit 'dankbaarheid' voor haar getuigenis op zijn proces, gaf Luc zijn aandelen in het bedrijf Vercammen aan Leontien. Zo werd Luc financieel afhankelijk van haar. Hij trouwde met haar, maar bleef ondertussen in de ban van Isabelle. Samen met haar probeerde hij Leontien om het leven te brengen. Maar toen hij hoorde dat Leontien zwanger was, kwam hij tot inkeer en verijdelde hij Isabelle's aanslag op Leontien.

Leontien zette Luc aan de deur en na een zware periode voor Luc nam Frank hem in dienst bij Sanitechniek.

Leontien zette Luc aan de deur en na een zware periode voor Luc nam Frank hem in dienst bij Sanitechniek.
Tijdens een klus op een werf, brachten Frank en Franky Luc materiaal. Frank lette niet op Franky en deze ging op onderzoek op de werf, zoals kinderen doen. Luc mistte hem op een gegeven moment en ging hem zoeken. Hij vond hem spelend in een ruimte. Net op dat moment zag hij dat het plafond het begon te begeven. Hij bedenkt zich geen moment en met gevaar voor eigen leven, stort hij zich op Franky, waardoor hij de grote klappen opvangt en niet Franky. Luc en Franky hebben het ternauwernood overleefd. Door dit voorval heeft Simonne Luc vergeven wat hij haar heeft aangedaan.

Leontien en Luc kregen samen een zoontje, Lowie. Luc slaagde erin om stap voor stap de liefde van Leontien terug te winnen. Maar toen Isabelle uit de inrichting ontsnapte en Lowie bedreigde leek de maat vol voor Leontien. Ze vertrok met hem naar het buitenland.

Ondertussen onderging Luc een carrière-wending. Hij startte samen met Werner een broodjeszaak: Ter Smissen Baget.

Na een half jaar kwam Leontien terug met Lowie. Luc en zij groeiden terug naar elkaar toe, tot hij opgepakt werd in een verkrachtingszaak. Uiteindelijk werd het duidelijk dat hij valselijk beschuldigd was en hij kwam terug vrij. Leontien nodigde Luc uit terug bij haar en Lowie te komen wonen. Hij deed niets liever.

Luc en Leontien besloten samen in een nieuw zakelijk avontuur te stappen: het Eldorado-project. Dit was echter te groot voor hen alleen en ze vroegen Simonne en Frank met Sanitechniek erbij. Zij zagen er groot geld in en deden mee.
Door hun drukke werkzaamheden met het nieuwe project werd Marie steeds vaker ingeschakeld als babysit voor Lowie. Op een gegeven moment kreeg Lowie onder toezicht van Marie een ongeluk en moet hij een oogje missen. Luc moet zowel Lowie als Leontien opvangen, omdat Leontien de grootste moeite met Lowie had. Zij gaf ook Marie van alles de schuld, terwijl het voor iedereen duidelijk was, dat het om een ongeluk ging.
Door het faillissement van het Eldorado-project, gaan ook Sanitechniek en Vercammen failliet. Mede hierdoor kiest Leontien uiteindelijk voor haar gezin en moet Luc alle contact met Marie verbreken.

Marie nam Sanitair Vercammen over na het faillissement. Luc kon haar aanbod om voor haar te werken niet weerstaan en ging met haar in zee.
Terwijl Leontien langzaam maar zekere uit een diep dal klom, werkte Luc zich op bij Marie Design.  Eerst nog met een geheime agenda. Hij had Leontien beloofd te proberen om het bedrijf opnieuw in handen proberen te krijgen. Maar uiteindelijk begon hij een affaire met Marie.

Luc had dan wel voor Marie gekozen, maar Lowie weigerde hij op te geven. Hij beraamde samen met Marie een duivelse list om Leontien uit te schakelen, haar geld te krijgen en Lowie voor zich te winnen. Tijdens een gevecht tussen Leontien, Marie en Luc, werd Luc zogenaamd vermoord door Marie. Zij moest daarna de schijn voor Leontien ophouden dat ze Luc samen vermoord hadden en voor de rest van de wereld dat Luc in Bulgarije zat. Op het moment dat Leontien dacht dat ze doordraaide, doorzag Frank het plan en hielp Leontien samen met Lowie te vluchten naar Mexico.

Luc zat zonder Leontien's geld en zonder Lowie. Hij was razend en startte een verbeten zoektocht naar Leontien en Lowie. Ook zakelijk ging het van kwaad naar erger. Luc werd op de hielen gezeten door z'n schuldeisers en werd ook fysiek aangepakt. De relatie tussen Marie en Luc kwam onder spanning te staan. Uiteindelijk had ze er genoeg van en liet Luc in de steek. Ze verkocht  Marie Design en verdween. Luc bleef met helemaal niets achter. Wat later kon hij aan de slag bij  het nieuwe bedrijf van Mo: Sanitechniek.

Luc wilde kostte wat kost Lowie terug. Hij was ervan overtuigd dat Frank wist waar Leontien was en ten einde raad ontvoerde hij Franky. Uiteindelijk besefte hij toch waar hij mee bezig was en wilde Franky terug brengen. Frank en Simonne hadden intussen de schuilplaats van Luc en Franky ontdekt. Op het moment dat de twee terug naar huis wilden, vielen Frank en Simonne binnen. Frank sloeg Luc knock-out zonder dat hij doorhad dat Luc tot bezinning was gekomen.

Franky heeft nog geprobeerd om z'n vader en z'n nonkel terug bij elkaar te brengen, maar hun relatie was op een dieptepunt beland.

Luc stal het geld van Mike van Noteghem nadat deze gearresteerd was, waarvan een gedeelte van Leo was. Mike had een relatie met Femke, maar bleek uiteindelijk haar natuurlijke vader te zijn. Femke ontdekte dat Luc het geld gestolen had nadat ze bijna door Mike vermoord was. De goede relatie tussen Femke en Luc die er altijd geweest was, was in één klap verzuurd. Luc probeerde met het gestolen geld het bedrijf van Leo te kopen. Femke stak hier een stokje voor. Uiteindelijk wist ze het geld terug te pikken van Luc en gaf het aan Leo.

Luc had al een lening bij de bank geregeld en nu hij het bedrijf van Leo niet kon kopen, zocht hij iets anders om te investeren. Mo zag het niet zitten dat Luc een potentiële concurrent zou kunnen worden en vroeg hem mede-eigenaar te worden van Sanitechniek. Deze kans liet Luc niet liggen.

Zowel Mo als Waldek voelden iets voor Sanitechniek's nieuwe loodgieter, Kris. De relatie tussen Waldek en Rosa liep de laatste tijd nogal stroef en toen Kris haar vader stierf, maakte Waldek van de situatie misbruik en ging met haar naar bed. Kris besefte dat dit niet haar bedoeling was en wees hem de deur. Ze koos uiteindelijk voor Mo. Rosa kwam niets te weten van dit slippertje.

Door de strijd tussen Waldek en Mo kwam het werk in gedrang. Een grote klant dreigde met een schadeclaim als het werk niet snel naar tevredenheid vorderde. Waldek had al ontslag genomen, maar beloofde Luc om Sanitechniek nog één keer uit de brand te helpen. Op het laatste moment liet hij zich ompraten door Leo, die om chauffeurs verlegen zat. De schadeclaim kwam er dus en Luc was woest op Waldek. Hierdoor geleid vertelde hij Rosa over Waldek's slippertje met Kris.

Rosa zette Waldek aan de deur en om hem te pesten begon ze te flirten met Luc. Waldek eiste z'n plaats in Ter Smissen terug op en Rosa gaf hem de kamer naast die van Luc. Na het feest van de opening van de Noorderzon gingen Rosa en Luc met elkaar naar bed op zijn kamer. Waldek kon alles horen.
Op een gegeven moment pakte Luc in Ter Smissen onder de ogen van Waldek Rosa vast en kuste haar. Waldek kon het niet meer aanzien en sloeg Luc een blauw oog. Rosa verzorgde Luc en vanaf toen ging het geflirt snel over in verliefdheid van beide kanten.

Luc had tegen de zin van Mo in Freddy Colpaert aangenomen. Wat later nam hij ook nog Bram Schepers als leerjongen aan. Bram bleek de plaaggeest van Franky te zijn. Freddy loog, stal en bedroog en werd uiteindelijk ontslagen.
Bram verraadde Luc bij Mo en Kris. Hij vertelde hen dat Luc had geprobeerd Freddy opnieuw in dienst te nemen, terwijl zij in Marokko zaten. Nadat Mo ook nog te weten kwam dat Luc Franky in het zwart had laten meewerken, daalde de sfeer op Sanitechniek tot onder het

nulpunt.
Luc krijgt het wel voor elkaar dat Franky op leercontract komt bij Sanitechniek. Dit vindt hij fantastisch, omdat Franky meer voor hem betekent dan alleen maar een neef.

Mo zat met de gedachte om terug te verhuizen naar Marokko en wou daarom z'n aandelen verkopen. Luc deed natuurlijk een bod. Uiteindelijk ging de verhuis naar Marokko niet door, omdat Kris hem niet wou volgen. Dit was de eerste keer dat Luc misgreep naar de aandelen. Uiteindelijk verkoopt Mo de helft van z'n aandelen aan Kris. En dit was de tweede keer dat Luc misgreep. Dit zit hem absoluut niet lekker.
Mo nam dan ook nog eens de mentaal gehandicapte broer van Kris aan. Het zinde Luc totaal niet dat Bruno was aangenomen. Niet alleen omdat hij Mo en Kris totaal onprofessioneel vond, maar ook omdat hij gevaren voor de jongen zag die Mo en Kris blijkbaar niet zagen of niet wilden zien.
Uiteindelijk ging het dan verschrikkelijk mis met Bruno. Op een werf viel hij in een liftkoker. Hij overleefde dit niet. Mo begint iedereen hiervan de schuld te geven, terwijl hij zelf de meest verantwoordelijke was. Luc blijft volhouden dat het een ongeluk was, waar niemand iets aan kon doen en uiteindelijk zijn de gemoederen dan toch bedaard.
Kris was echter zwaar onder de indruk dat ze haar familie op een jaar tijd helemaal kwijt was en zocht heil in de slaappillen.

Alles op deze pagina valt onder de CC-BY-SA-licentie. Overname mag, mits bronvermelding en vrijgeving onder dezelfde licentie.

Members Area

Recent Photos

Recent Forum Posts

Recent Videos

1830 views - 0 comments
1633 views - 0 comments
855 views - 0 comments
1187 views - 0 comments

Newest Members